A férjem legújabb ajándéka

A szeretetnek vannak különböző nyelvformái, amelyek olyannyira előtérbe kerülnek ma már, hogy egész pszichológiai szakág foglalkozik a témával, ha ugyanis különböző típusú emberek találkoznak, akkor nagyon meg tudja nehezíteni az egyetértést és a közös életet, hogy ha nem egyeznek ezek a nyelvezetek és az ember úgy érzi hogy nem érti a másikat vagy éppen ő nem talál megértésre a másikban. Gondoljunk csak bele, hogy ha valakinek mondjuk az ajándékozás, az ajándékok adják a szeretetnyelvét, akkor bizony egy minőségi időt preferáló emberrel sokszor fog konfliktusba kerülni és nem fogják érteni egy idő után hogy mi csúszik el, hiszen mindkettőnek igaza van ebben a viszonylatban, csak éppen nem nagyon értik egymást és egymás nyelvezetét.

Én pontosan ugyanígy vagyok a férjemmel, mert ő imádja az ajándékokat és iszonyatosan szeret csak úgy meglepetést okozni és persze sajnos kapni is, én viszont a kezdetekben egyikkel sem igazán tudtam mit kezdeni, nagyon meg kellett tanulnom ezeket a helyzeteket kezelni. Én nem szeretek ajándékot adni. Örömet okozni igen, azonban pontosan ez a teher az, ami engem iszonyatosan zavar az ajándékozás terén. Abban az esetben, hogy ha valami egyedit és olyan ajándékot tudok kitalálni, aminek az ember örülni is tud és még használni is tudja tökéletesen boldog vagyok, ez a mai világban azonban nagyon nehéz feladat és mint olyan iszonyatosan nagy teher is. Ezért nem szeretek ajándékozni. Nála viszont szükség van rá.

Ki kellett tehát alakítanom egy taktikát, ami pontosan arra vonatkozik, hogy milyen olyan termékei, eszközei vannak, amiket nagyon szeret és annak milyen kiegészítők állnak rendelkezésemre abban, hogy ajándékok gyanánt adni tudjam őket. Ilyen például az apple watch órája, hiszen iszonyatosan szereti, egész nap rajta van és a sport területén is nagyon sokat használja, ezért a legutóbbi ajándék például egy apple watch milánói szíj volt, azonban kapott már sportoláshoz használható strapabíró, mégis különleges szíjat is, hisze az applewatchshop.hu minden ilyen termék tekintetében a segítségemre van. Azt hiszem a taktika jól működik, és amióta gyakorlom otthon is béke van.